TORREEugenio Torre (nascut el 4 de novembre de 1951) és un gran mestre d'escacs (GM). És considerat el jugador d'escacs més fort de les Filipines produït durant els anys vuitanta i noranta, i ha estat jugador de la Junta 1 per a Filipines en divuit Olimpíades Mundials d'Escacs.

El 1974, quan tenia 22 anys, es va convertir en el primer gran mestre d'Àsia guanyant la medalla d'argent en l'Olimpíada d'escacs celebrada a Niça, França. En un torneig a Manila el 1976, Torre va vèncer al llavors campió del món Anatoly Karpov en un joc que s'ha convertit en part de la història d'escacs filipins.

El 1982 va guanyar un lloc en els partits dels concursos del Campionat del món d'escacs, on va perdre a Zoltan Ribli. Va ser segon de Bobby Fischer al partit de 1992 contra Boris Spassky a Iugoslàvia. Torre segueix sent un jugador actiu i va tenir un gran rendiment a la 42 ª Olimpíada d'Escacs de Bakú el 2016.

CLUB D'ESCACS PLATJA D'ARO

Логотип-шахматного-клуба-прозрачныиGens Una Sumus

Aquesta breu història constarà de tres capítols, espai suficient per a que quedi reflectida amb dignitat, una moguda col·lectiva, que vaig tenir l’honor d’encapçalar i que recordo amb un cert orgull...

Mes...

ESCOLA D'ESCACS COSTA BRAVA

escola-escacsEl 15 de març de 2012 a Estrasburg, el Parlament Europeu va adoptar el programa de la Unió Europea d’Escacs “Escacs a l’Escola”. Aquest és un reconeixement per part dels diputats de tota Europa dels beneficis que els escacs poden aportar als nens....

Mes...